עבור רוב האיטלקים, אם לא כולם, אספרסו הוא דבר קדוש. אם פשוט תזמינו "קפה" באיטליה, תקבלו אספרסו.
המונח "אספרסו" הוא שם נרדף ל"הוכן במקום". את המשקה הזה, שלרוב מוגש בספל אספרסו קטן, שותים תוך שניות ספורות, בשתיים-שלוש לגימות. באיטליה שותים אספרסו לכל אורך היום, כדי לקחת הפסקה קצרה, בדרך כלל על הדלפק בבר או על-יד מכונת הקפה.
עוד קפה פופולרי ואהוב באיטליה הוא הקפוצ'ינו, אשר נצרך באופן מסורתי בזמן ארוחת הבוקר, בדרך כלל מלווה במאפה, למשל, קרואסון.