*Lavazza אינה שותפה של Nespresso, והיא אינה מקבלת ממנה תמיכה או חסות
מכיוון שקפה טרי מתקבל מפולי קפה ופולי קפה לאספרסו שנטחנו זה עתה, ברור מאליו שמומחים לקפה חייבים ללמוד מהי הדרך הטובה ביותר לאחסן קפה טחון תוך שמירה על טריות מרבית לזמן ארוך ככל האפשר. רבים מאתנו אינם יכולים לטחון פולים מדי יום, בייחוד בבקרים כשאנו ממהרים. לכן קפה טחון מראש מהווה פתרון נוח המאפשר לנו לקבל ספל קפה תוך דקות ספורות. אם הוא מאוחסן נכון, טעמו יהיה טוב כמעט כמו של קפה טרי. לצורך זה, נתאר בפסקאות הבאות את השיטות הטובות ביותר לאחסן קפה טחון.
קפה טחון אספרסו יש לאחסן בתנאים ספציפיים שיכולים לתרום לשמירה על אורך חייו ועל טעמו. מכיוון שקפה טחון הוא מוצר מתכלה מאוד, הוא שומר על טעמו ברמה הגבוהה ביותר למשך דקות ספורות בלבד לאחר הטחינה וככל שחולף זמן רב יותר כך הוא מאבד יותר משאר הארומה, דבר המקלקל במידה רבה את טקס הקפה הנפלא, מכיוון שהניחוח הוא ללא ספק חלק מהותי מחוויית הטעם.
בתי קפה ורשתות קפה מבצעים את כל תהליך הגשת הקפה במהירות רבה מאוד ולפיכך הדבר אינו מהווה בעיה עבורם. אולם, מעניין לציין כי על אף שרבים משתמשים בקפה טחון מזה זמן רב, אין שיטה אחת הנחשבת לטובה ביותר לאחסונו. עם זאת, רבים אינם חושבים על כך כלל והתרגלו ככל הנראה לטעם חסר הנובע כתוצאה מאחסון לא נכון של הקפה. לפיכך, הדרך הנכונה לשמור על טריותם של קפה טחון ופולים שלמים היא לאחסנם על מדף במזווה הרחק מאור, חום ולחות, בתוך מכל אטום לאור ולאוויר, עדיף במכל אטום בוואקום שניתן למצוא בקלות בחנויות.
קפה טחון שהוקפא יכול לשמור על טריותו למשך עד שנתיים, רק אם הוא נאטם בצורה נכונה בוואקום. אחרת, הוא לא יישמר למשך יותר משישה חודשים. כשקפה אטום בוואקום מאוחסן במזווה, הוא עשוי לשמור על טריותו למשך חמישה עד ששה חודשים לכל היותר.
האם אפשר להקפיא קפה טחון? יש להקפיא קפה אם לא מתכוונים לעשות בו שימוש במשך פרק זמן ארוך, החל מחודש אחד לפחות. אם תקפיאו את הקפה שאתם משתמשים בו מדי יום, שינויי הטמפרטורה ייצרו לחות בתוך האריזה, שתשפיע באופן משמעותי על טעם ספל הקפה שלכם בבוקר. כשמתחשק לכם לצרוך את הקפה שאטמתם בוואקום ושהקפאתם קודם לכן, כל שעליכם לעשות הוא לפתוח את האריזה ולהוציא רק את כמות הקפה שאתם עומדים להשתמש בה במשך כשבוע. בשלב זה, אטמו מחדש את האריזה והחזירו אותה מייד למקפיא.
אין לאחסן קפה במקרר, מכיוון שבטמפרטורות המקרר, מולקולות מים באוויר שבמכל מתעבות וחודרות לקפה, דבר שמשפיע על טעמו.
כמו כן, בבחירת המכל, יש להימנע ממתכות ראקטיביות ולבחור במקום זאת במכלי זכוכית או קרמיקה.
לסיכום כללי, להלן העצות שעליכם להישמע להן לאחסון מיטבי של קפה טחון ולשמירה על טעמו ועל הארומה שלו ללא שינוי:
מכיוון שלאוהבי הקפה צריכה להיות אפשרות לאחסן את הקפה הטחון שלהם בדרך הטובה ביותר שתשמור על טריותו המירבית למשך זמן רב, מומלץ מאוד לקחת בחשבון את העצות שלנו לאחסון קפה טחון כדי שלספל שאתם שותים בכל יום יהיה טעם נפלא כמו שצריך!