ALT ALT

גלידת קפה: המתכון האייקוני

בואו לגלות איך מכינים את אחד הקינוחים האהובים והאייקונים בעולם.

מאת צוות Lavazza 2-3 דקות

קינוח זה אינו דורש כל הקדמה.

גלידה היא אולי הקינוח הכי אהוב ואייקוני בעולם - מככבת בכל מדינה ברחבי הגלובוס.

את מקורותיה ניתן למצוא כבר בעת העתיקה כאשר, ככל הנראה, פירות, חלב, דבש ומזונות אחרים הוחזקו בקירור לצורך שימור. יש לזכור כי ישנם דיווחים על מוצרי חלב קפואים המתוארכים לשושלת טאנג (618-907).

עם זאת, הגלידה כפי שאנו מכירים אותה היום הומצאה על ידי ברנרדו בואונטאלנטי, אדריכל מפורסם שעבד בחצר של קתרינה די מדיצ'י במאה ה-17.

עכשיו, בואו נלמד איך מכינים את המתכון הנפלא הזה! 

רכיבים

3 ביצים

150 גרם סוכר

300 גרם שמנת להקצפה

10 גרם (3 כפות מלאות) !Prontissimo של Lavazza

60 מ"ל (4 ספלים) אספרסו "ריסטרטו"

הנחיות

1.     מכינים ספל קפה אספרסו וממיסים !Prontissimo של Lavazza בתוך         האספרסו החם.

2.     מקציפים את השמנת הקרה עד לקבלת הסמיכות הרצויה ומניחים במקרר לזמן        העיסוק ביתר ההכנות.

3.     מפרידים את החלמונים מהחלבונים.

4.     מוסיפים 100 גרם מהסוכר לחלמונים ומערבבים בעזרת מיקסר עד לקבלת         קציפה דחוסה (מקציפים כשלוש דקות); לאחר מכן מוסיפים את הקציפה לשמנת המוקצפת:         מערבבים במהירות נמוכה.

5.     מקציפים את החלבונים יחד עם 50 גרם מהסוכר שנותר עד לקבלת קצפת יציבה.

6.     מוסיפים הכול לשמנת והחלמונים בתנועות קיפול.

7.    לאחר קבלת תערובת אחידה, מוסיפים את הקפה הקר תוך כדי בחישה איטית.

לסיום

שמים את הגלידה בקערה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא.

שירות לקוחות

זקוקים לעזרה? עיינו בשאלות הנפוצות שלנו או צרו עמנו קשר.

FLAGSHIP STORE

ליהנות מחוויית Lavazza אותנטית בחנויות שלנו.