*Lavazza אינה שותפה של Nespresso, והיא אינה מקבלת ממנה תמיכה או חסות
*Lavazza אינה שותפה של Nespresso, והיא אינה מקבלת ממנה תמיכה או חסות
בואו לגלות את אחד ממתכוני הקפה הטובים ביותר: למדו איך להכין את הקפה המושלם על פי המסורת הנפוליטנית.
קפה, במיוחד עבור האיטלקים, הוא טקס, והכנתו היא אומנות של ממש!
בנוסף לשיטה המוכרת יותר, המקינטה, יש לנו גם את מכונת הקפה נפוליטנה האייקונית.
הנפוליטנה, קוקומלה בניב המקומי, היא מכונת קפה, שבניגוד למקינטה, אינה משתמשת בלחץ שנוצר על ידי הקיטור כדי לדחוף את המים דרך הקפה, אלא רק בכוח הכבידה.
מכונת קפה זו, שהומצאה בצרפת ב-1819 על ידי מוריזה הפריזאי, צברה פופולריות ברחבי איטליה ככלי המשמש להכנת קפה בבית, והפכה לאחד הסמלים של התרבות והמסורת הנפוליטנית.
המונח הנפוליטני קוקומלה, הוא הקטנה של המילה קוקומה, אגרטל נחושת או טרקוטה, שמקורה בלטינית.
• מכל חלול: חלק ומאובזר עם מקום להכנסת הקפה הטחון.
• מכל מחורר: מצויד בידית וחור זעיר כדי למנוע תאי אוויר ולהבין מתי המים רותחים. לאחר שממלאים אותו במים, מניחים את המכל החלול בתוכו.
• מסנן לקפה: מכיל את הקפה הטחון. מסנן זה חייב להיות מוברג אל המכלים.
• מכונת קפה: מצויד בידית ופיה ממנה יוצא הקפה להגשה. ברגע שהקפה מוכן, הוא נאסף בפנים.
• מכסה: יש להניח אותו על מכונת הקפה ברגע שהוא לא מוברג לשאר החלקים.
היא קסומה ומורכבת כמו נוסחה של אלכימאי - הכנת קפה במכונת קפה נפוליטנה דורשת תשומת לב רבה לפרטים: הנה כל מה שאתם צריכים לדעת כדי ליהנות מכוס קטנה של קפה מושלם!