*Lavazza אינה שותפה של Nespresso, והיא אינה מקבלת ממנה תמיכה או חסות
הסודות להכנת סורבה טעים עם טוויסט של קפה. ליהנות מהמתכונים של Lavazza עם היקרים לכם.
סורבה קפה, אחת הגרסאות האהובות ביותר של הקינוח האיטלקי המפורסם והאהוב מאוד, הסורבה הקלאסי.
הקינוח הקר הזה נחשב לאב הקדמון של גלידת הפירות.
מרענן וטעים, זהו הקינוח המושלם לכל עונה.
מקורותיו מתוארכים לעת העתיקה, כאשר הקיסר נירון הביא קרח מהרי האפנינים לרומא. בסיציליה, למדו הערבים להשתמש בשלג מהר אתנה מעורבב עם מלח ים כדי לשמור על טמפרטורה נמוכה במהלך הכנת הסורבה.
את המצאת הסורבה ניתן לייחס לדייג מאצ'י טרזה שבסיציליה, שיצר את האב טיפוס של הגלידרייה באמצעות תערובת של מלח ים ושלג.
כדי להכין את הקינוח הטעים הזה, אנחנו ממליצים להשתמש בקפה Delizioso. אספרסו שאין שני לו, עשוי מפולי עראביקה מברזיל, אסיה, ומרכז-דרום אמריקה עם תווים ארומטיים רכים ומתוקים.
330 מ"ל מים
180 גרם אספרסו (6 מנות אספרסו ריסטרטו)
120 גרם סוכר
150 גרם שמנת מתוקה
6 כפיות של אספרסו ו-13 כפיות של ליקר אמרטו
1. מכינים אספרסו.
2. ממיסים את הסוכר באספרסו ומוסיפים את המים: יש לערבב היטב.
3. לאחר מכן, מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים עד לקבלת צבע אחיד.
4. מוזגים הכול לתוך כלי פלסטיק ומאחסנים במקפיא למשך 5-4 שעות. (ככל שהכמות רבה יותר, כך יש להשאיר את הנוזל במקפיא זמן רב יותר).
5. לאחר ההקפאה, שוברים לחתיכות בגודל של קובייה
מוסיפים את כפיות נוזל האספרסו והאמרטו, ומערבבים את התערובת כולה בבלנדר ידני. סורבה הקפה מוכן להגשה!