*Lavazza אינה שותפה של Nespresso, והיא אינה מקבלת ממנה תמיכה או חסות
בואו ללמוד כיצד להכין את עוגת הלימון הפופולרית והטעימה עם טוויסט קפה מפתיע.
עוגת לימון וקפה היא גרסה טעימה של עוגת הלימון האהובה.
במקור היא מגיעה מקונדיטוריה בסורנטו, וכיום היא נחשבת לקינוח נפוליטני טיפוסי. היא הומצאה בשנת 1978 על ידי קארמינה מארזואילו, שף קונדיטור מסורנטו.
ארומטית ועדינה, הגרסה הזו לעוגת לימון עם קפה היא קרמית ומתוקה.
כדי להכין את הקינוח הטעים והפשוט הזה, אנחנו ממליצים להשתמש בתערובות כמו Qualità Oro. תערובת ממרכז אמריקה, שמיוצרת ממבחר פולי עראביקה מובחרים, עם תווים ארומטיים מתוקים ופירותיים.
להכנת בלילת העוגה:
250 גרם קמח מנופה
125 גרם חמאה רכה
5 כוסות מים
להכנת הפודינג:
50 גרם פולי קפה Qualità Oro
8 חלמונים
100 גרם סוכר
50 גרם קורנפלור
5 כוסות חלב
להכנת ציפוי הלימון:
4 לימונים
150 גרם סוכר
4 חלמונים
50 גרם חמאה
מקל וניל אחד
אופן ההגשה:
עלי לואיזה לימונית
1. מתחילים על ידי ערבוב הקמח והחמאה הרכה ביד.
2. מוסיפים את המים בהדרגה, עד לקבלת תערובת חלקה.
3. יוצרים מהתערובת כדור ומשטחים על משטח עבודה.
4. מעבירים אותה לתבנית עגולה בקוטר 30 ס"מ או לתוך תבנית קאפקייקס.
5. אופים בטמפרטורה של 180°C למשך 40-30 דקות, עד לקבלת גוון חום-זהוב.
1. טורפים את החלמונים עם הסוכר בקערה למשך 4 דקות עד שמתקבלת תערובת בהירה.
2. מוסיפים את הקורנפלור.
3. מניחים את פולי הקפה Qualità Oro במסננת, משרים בסיר עם חלב ומבשלים על אש קטנה למשך 5 דקות.
4. מסירים את הפולים, שופכים את החלב החם על התערובת ובוחשים.
5. מרתיחים את התערובת כולה שוב למשך 4-3 דקות, תוך ערבוב והשגחה שהנוזל לא יגלוש.
1. מערבלים בבלנדר את הלימונים החתוכים לחתיכות (עם הקליפה והמיץ), הסוכר, החמאה, החלמונים ומקל הווניל עד לקבלת מרקם חלק.
2. מבשלים את התערובת בסיר במשך 10 דקות כדי להיפטר מהטעם המר.
3. לאחר הבישול, מסננים את הפודינג בעזרת מסננת קונוס.
4. מוסיפים את החמאה כדי להמתיק את תערובת הציפוי.
5. מצננים ומניחים במקרר.
ממלאים את בסיס העוגה ברפרפת הקפה באופן שווה, ומסיימים עם ציפוי הלימון. מקשטים בגרידת ליים וכמה עלי לואיזה לימונית: הקינוח מוכן לטעימה!