Back
סיפורי לוואצה
ALT ALT

עוגת קפה מיוחדת שכולם יאהבו

למדו כיצד להכין גרסה נטולת גלוטן של אחת מעוגות הקפה האהובות ביותר עם Lavazza.

מאת צוות Lavazza 2-3 דקות

עוגת קפה ללא גלוטן היא הגרסה נטולת הגלוטן לאחד הקינוחים האמריקאים האהובים ביותר, עוגת קפה קלאסית.

בעלת מרקם רך שמזכיר בריוש, עוגת קפה מלווה לרוב בספל קפה או תה.

מקורה במאה ה-18, כאשר שפים אמריקאים הכינו עוגות בטעם קפה כדי לא לבזבז את המשקה.

לאחר מלחמת העולם הראשונה, הודות לטכניקות פיסטור מודרניות, עוגת הקפה הייתה מצופה בשמנת חמוצה.

הגרסה הטעימה הזו מתאימה לכולם.

רכיבים

4 ביצים

60 מ"ל שמן צמחי

100 מ"ל קפה

150 גרם אבקת סוכר

1 גרם מלח

75 גרם קמח תפוחי אדמה

30 גרם קמח אורז

45 גרם קורנפלור

גרידה מחצי לימון

8 גרם שמרים

1 שקיק של סוכר וניל

הוראות הכנה:

1.     מכינים את הקפה ומניחים לו להצטנן מעט: במתכון זה, הקפה צריך להיות פושר.

2.     מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים.

3.     מערבבים את הקפה עם השמן וגרידת הלימון בעזרת מטרפה.

4.     מנפים את הקמח יחד עם אבקת האפייה, הסוכר והווניל כדי שהתערובת תישאר רכה ואוורירית.

5.     מקציפים את החלבונים במשך כ-5 דקות, תוך הוספת קורט מלח, עד לקבלת קצף יציב.

6.     לאחר הקצפת החלבונים, מוסיפים אותם לתערובת בתנועות קיפול  מלמטה למעלה כדי שלא ייווצרו גושים.

7.     לוקחים את תבניות הקאפקייקס, משמנים אותן ושופכים בערך 100 גרם של בלילה לתוך כל תבנית: הקאפקייקס מוכנים לאפייה.

לסיום

מכניסים את הקאפקייקס לתנור בחום של 150°C למשך 35 דקות.

שירות לקוחות

זקוקים לעזרה? עיינו בשאלות הנפוצות שלנו או צרו עמנו קשר.

FLAGSHIP STORE

ליהנות מחוויית Lavazza אותנטית בחנויות שלנו.