הטיפות עוברות דרך אבקת הקפה, לוכדות את המאפיינים שלו, ויוצאות צבועות ועשירות בארומות וחומרים. היתרון של משקה זה הוא חיי המדף שלו שמאפשרים לכם להכין אותו בכמויות גדולות; למעשה, ניתן לשמור קפה שהופק בתהליך של חליטה קרה בין 2-3 ימים במקרר.
אמנם קפה בחליטה קרה התפרסם בקרב אוהבי הקפה בזכות האמריקנים, אך היפנים נהנו מקפה זה עוד במאה ה-17.
במהלך אותה תקופה החלו סוחרים הולנדים להציג אותו לשאר העולם; זו הסיבה שכיום הוא ידוע גם בשמות קפה הולנדי או קפה קיוטו.
כמו כל כוכב אחר, גם לקפה בחליטה קרה יש את הסודות שלו.