*Lavazza אינה שותפה של Nespresso, והיא אינה מקבלת ממנה תמיכה או חסות
המתכון הטוב ביותר להכנת אחד המשקאות האיטלקיים האהובים בעולם בכמה שלבים פשוטים.
אהוב בכל העולם, זהו אחד המשקאות האייקוניים ביותר. בעוד שחלק מהאנשים לא יכולים להתחיל את היום מבלי לשתות קפוצ'ינו, אחרים מעדיפים ליהנות ממנו במהלך הפסקת אחר הצהריים או הערב.
גבירותיי ורבותי: קפה הקפוצ'ינו!
פעם, שמו התייחס לדמיון בינו לבין הצבע החום של גלימת הנזירים הקפוצ'ינים. מקורו באגדה ידועה מאוד הקושרת את שמו לכנסייה הפריוליאנית, שהחליטה לראשונה לתקן את הטעם החזק של הקפה עם נגיעת חלב. מהסיבה הזו, במאה ה-20, הודות לכניסה לשוק של מכונות קפה האספרסו הראשונות, המשקה החל לקבל את הצורה שאנו מכירים כיום.
כדי להכין את המשקה האייקוני הזה, אנו מציעים להשתמש בתערובות כגון Intenso. אספרסו עוצמתי, מלא-גוף ומעוגל העשוי משילוב של פולי עראביקה ממרכז ודרום אמריקה ופולי רובוסטה מאסיה ומאפריקה.
להכנת הקראמבל:
מנת אספרסו אחת
50 גרם חמאה
50 גרם קמח
50 גרם סוכר
17 גרם קמח שקדים
להכנת השמנת:
2 מנות אספרסו
250 גרם מסקרפונה
4 חלמונים
3 דפי ג'לטין
60 גרם סוכר
להכנת שמנת הפלפל:
200 מ"ל שמנת מתוקה
8 גרם פלפל טחון (או וניל או קינמון)
17 גרם סוכר
מלח טבעי
הציוד הדרוש:
בלנדר ידני 3 ב-1
1. מערבבים את החמאה בטמפרטורת החדר עם הסוכר, הקמח, קמח השקדים והתכולה של קפסולת אספרסו Intenso, עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
2. יוצקים לתוך תבנית.
3. אופים בחום של 180°C במשך 10-15 דקות עד להשחמה קלה.
4. מוציאים מהתנור, מקררים ולאחר מכן מפרידים את הקראמבל.
1. בעזרת בלנדר ידני, טורפים את החלמונים עם הסוכר עד לקבלת בלילה אוורירית ובהירה.
2. מרככים את הג'לטין במים קרים.
3. לאחר שהוא מתרכך, מסננים וממיסים אותו בתוך 2 מנות אספרסו מקפסולות של Intenso.
4. מערבבים.
5. מוסיפים את החלמונים המוקצפים לבלילה.
6. מוסיפים את המסקרפונה ומערבבים במשך כ-5-6 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
7. יוצקים את התערובת לתחתית הכוסות (כ-2/5 הכוס).
8. מניחים במקרר למשך 30 דקות לפחות.
1. מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה עם הפלפל.
2. מוסיפים קורטוב מלח טבעי וסוכר.
1. מוציאים את הכוסות שמולאו קודם לכן מהמקרר, יוצקים את שמנת הפלפל ל-2/5 מגובה הכוס ולסיום מוסיפים את הקראמבל: קפה הקפוצ'ינו מוכן לטעימה.