*Lavazza אינה שותפה של Nespresso, והיא אינה מקבלת ממנה תמיכה או חסות
עולם הקפה בהנחיית מומחי ה-Training Center של Lavazza
שיטות חליטה, טעימות קפה, מקורות שונים. ה-Training Center מכסה את כל ההיבטים העיקריים של תרבות הקפה. כאן תוכלו למצוא את כל התשובות לשאלות שלכם על עולם הקפה, הודות למגוון הידע והמיומנויות הרחב שמציע צוות המומחים שלנו.
ישנן דרכים רבות להכין קפה מושלם, מהמסורתי ביותר ועד לחדשני ביותר. ה-Training Center של Lavazza מציע קורסים לאנשי מקצוע בכל שיטות חליטת הקפה.
הודות לזיהוי שלה עם קפה איטלקי, המקינטה, היא אולי כלי הבישול הנפוץ ביותר בבתים איטלקיים. מאז שביאלטי האייקוני עיצב אותה בשנת 1933, פותחו דגמים נוספים, המסייעים להפצת תרבות הקפה האיטלקית בעולם. למרות שקל להשתמש בה, יש כמה טריקים קטנים שיהפכו את הקפה ליוצא מן הכלל. למשל, טמפרטורת המים, כמות הקפה הטחון ועוצמת החום. בואו לגלות את כל הטריקים להכנת קפה מושלם.
עיצוב ייחודי ומתוחכם מאפיין את מכונת הקפה האייקונית מכולן: היא הומצאה על ידי כימאי גרמני בארצות הברית בשנת 1941, וכיום Chemex היא אהובה על כל חובבי הקפה. הקסם שלה טמון בטקסיות של הפקת הקפה: בחירת המסנן, שיטת מזיגת המים, מדידת הזמן. אין זה מקרה שטפטפת הקפה האלגנטית ביותר מוצגת כעת ב-MoMa, המוזיאון לאמנות מודרנית בניו יורק.
ארה"ב הפכה את הקפה בחליטה קרה לכוכב בעולם הקפה, אך צריכתו הופיעה לראשונה ביפן במאה ה-17. מכאן, הודות לסוחרים הולנדיים, הוא הופץ בשאר העולם, וזו הסיבה לכך שהוא מכונה גם קפה הולנדי או קפה קיוטו. להכנת קפה זה תצטרכו מתקן חליטה קרה... והרבה סבלנות! הסוד להכנת קפה זה טמון בתנועתם האיטית של המים דרך הקפה הטחון, טיפה אחר טיפה.
מכונת הקפה נפוליטנה ההיסטורית הומצאה למעשה בצרפת בשנת 1819, ועל פי דיווחים, עוצבה על ידי מוריזה הפריזאי. עם זאת, עם חלוף המאות הפכה הקוקומלה לאחת מן הסמלים של התרבות והמסורת הנפוליטנית. הכנת קפה במכונת הקפה נפוליטנה היא עדינה ומורכבת כמו נוסחה של כימאי, והיא דורשת תשומת לב רבה לפרטים: הנה כל מה שאתם צריכים לדעת כדי שתוכלו ליהנות מכוס קטנה של קפה מושלם!
פלנג'ר, French Press, Melior, Cafetière à piston או מכונת קפה צרפתית: שיטת המיצוי הזו מוכרת בשמות רבים כמספר המדינות המשתמשות בה. היא אידאלית להכנת תה וחליטות, וכוללת עיצוב וטכניקה ייחודיים להפרדת המים מהקפה הטחון. לא משנה איזה משקה אתם מעדיפים בפלנג'ר שלכם, בואו לגלות כיצד להשתמש בו בצורה הטובה ביותר.
אב-הטיפוס הראשון של מכונת האספרסו הוצג בשנת 1855 בתערוכה העולמית בפריז. תהליך מיצוי ייחודי הופך את האספרסו למשקה מרוכז, עם טעם וארומה עוצמתיים.
טעם קרמי ומלא-גוף, ארומטי. האספרסו מוכר כקפה האיטלקי האולטימטיבי. לגימת אספרסו מהווה חוויה חושית שלמה הכוללת ראייה, ריח וטעם.
אספרסו מורכב מאלמנטים אלה: ארומה, קרמה, גוף, טעם וספל.
כל תערובת משחררת תווים מובחנים, שמבדילים בינה לבין כל השאר: שוקולד, פרחים ופירות הם רק חלק מהארומות שניתן למצוא בספל קפה.
ייצוג ויזואלי המרמז על מאפייני הקפה ממנו אתם הולכים ליהנות. היא אמורה לגרום לכם לרצות לטעום את הקפה. הקרמה לא אמורה להיות מוקצפת, וגם לא בהירה או כהה מדי.
הוא מרמז על מבנה הקפה, המלאות והריכוז שלו בהתאם לאיזון בין מרכיבי התערובת.
מר, מלוח, חמוץ או מתוק, טעם הקפה תלוי באיזון בין ארבעת המשתנים הללו.
אספרסו איטלקי אמיתי יש להגיש בספל איכותי, שחומם מראש לטמפרטורה של 35-40 מעלות, בצורת חרוט קטום עם קיבולת מרבית של 70 מ"ל.
Lavazza רצתה לחגוג את המוצר הייחודי והאייקוני הזה עם Coffee Roots, מסע שמתחקה אחר מקורות הקפה בדרכו לעולם המערבי, וחוקר את משמעותו בתרבויות שונות.
הפרויקט, שהפך גם לספר שנכתב על ידי עיתונאי "הגסטרונום", ויטוריו קאסטלאני, שמוכר בשם שף קומלה, בוחן את אלפי הדרכים בהן התאימו את הקפה לטעמים ולהרגלים של האנשים השונים ששותים אותו מדי יום.
שף קומלה אמר שלמרות שכיום ניתן להתייחס לאספרסו "כשפת הקפה האוניברסלית, אותה חולקים תושבי חמש היבשות, חשוב לזכור שלכל מדינה יש את "הניבים המקומיים" שלה שעדיין קיימים כיום: טקסים ייחודיים, דרכים שונות והרגלים לשתיית קפה, שמקושרים למסורות אינדיבידואליות.